Policija saslušala doktorku koju je liječila mitropolita Amfilohija, a ovo je razlog

Policija je u svojstvu građanke, saslušala načelnicu Odjeljenja za pulmologiju na Internoj klinici Kliničkog centra doktorku Jelenu Borovinić-Bojović, o čemu je obaviješten i osnovni državni tužilac, nezvanično saznaje Televizija Crne Gore.

Kako prenose, policija po nalogu tužilaštva sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti, a povodom navoda da je starješina Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, sveštenik Dragan Mitrović, navodno napustio liječenje u Kliničkom centru.

Pojedini mediji su objavili da je sveštenik Mitrović navodno učestvovao u iznošenju kovčega s tijelom preminulog mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija iz Kliničkog centra iako je već nekoliko dana na bolničkom liječenju od Kovida-19.

U medijima se pojavio snimak, navodno zabilježen u petak, a na kojem je navodno otac Dragan Mitrović koji je izašao iz bolesničke sobe, gdje se liječi od korona virusa, i sa ostalim sveštenstvom, ljekarima i medicinskim osobljem ispratio posmrtne ostatke mitropolita Amfilohija do izlaza. Prema saznanjima pojedinih medija, otac Dragan u nedjelju je navodno prisustvovao i sahrani mitropolita.

Načelnica pulmološke klinike Kliničkog centra doktorka Jelena Borovinić Bojović, koja, kako mediji pišu u potpunosti koordinira radom ovog segmenta Kliničkog centra, kaže da prema njenim saznanjima starešina Sabornog hrama u Podgorici nije napuštao Kovid centar.

U SMS poruci koju je poslala, doktorka Borovinić Bojović je navela:

“Otac Dragan Mitrović, kao starješina Hrama u Podgorici, nije, prema mojim saznanjima napuštao prostor Kovid centra, i nije prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija, već je uvažio moj izričiti ljekarski savjet da ne napušta bolničko liječenje. On se i sada nalazi na liječenju, dobro se osjeća i svi parametri i nalazi su u značajnom poboljšanju”, navodi se u poruci.

TVCG je i od Mitropolije crnogorsko-primorske zatražila odgovor da li je na snimku starješina Hrama u Podgorici, otac Dragan Mitrović.

U pisanom odgovoru navode: “Povodom medijskih objava, saopštenjem su se oglasili iz Kliničkog centra. Saopštenje Kliničkog centra: Obavještavamo Vas da je u toku prikupljanje svih podataka radi utvrđivanja relevantnih činjenica i eventualne odgovornosti zaposlenih Kliničkog centra Crne Gore”.

Podsjećanja radi, dr Borovinić-Bojović liječila je i mitropolita Amfilohija.

Ostavite komentar: