Policija prijavila oca koji je bacio djecu za četiri pokušaja teškog ubistva

Muškarca koji je jutros u Pagu s balkona bacio svoje četvoro djece policija je prijavila za četverostruko teško ubistvo u pokušaju, potvrdila je portparol zadarske policije Ivana Grbin.

Kasno poslijepodne ili naveče muškarac će biti priveden pritvorskom nadzorniku u Zadru, ističu u policiji.

Nakon počinjenog zvjerstva muškarac se sam prijavio policiji i trenutno je još uvijek u prostorijama policijske stanice u Pagu gdje traje kriminalistička obrada.

Od četvoro djece koju je jutros u Pagu s prvog sprata porodične kuće bacio otac troje ih je teško povrijeđeno, a najteže 7-godišnja djevojčica koja je na odjelu intenzivne medicine zadarske bolnice stavljena na mehaničko disanje. Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja tokom poslijepodneva sanitetskim vozilom biće prebačena na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Zagreb, potvrdio je agenciji Hina  ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Druga, osmogodišnja djevojčica, koja se takođe nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti je i stabilno, a ostalo dvoje djece je na hirurgiji, objavili su ljekari Opšte bolnice Zadar na konferenciji za medije.

Ministarka Nada Murganić, koja je poslijepodne stigla u Zadar kako bi posjetila četvoro povrijeđene djece, rekla je novinarima da je u zadarski Centar za socijalnu zaštitu poslala inspekcijski nadzor i nadzor rada stručnih službi jer su potrebni temeljni inspekcijski izvidi. Na novinarsko pitanje zašto je porodica s Paga bila u tretmanu centra za socijalnu skrb, ministarka je rekla da je “porodica očito imala neke neprilike i probleme nad izvršavanjem roditeljske brige starijeg djeteta koje nije stradalo u ovoj tragediji”.

 

Izvor:(Index.hr)

 

Ostavite komentar: