Policija ispituje slučaj: Bunika bila u heljdinom brašnu, otac i djeca se otrovali

Otac i dvoje djece koji su prekjuče primljeni u UKC Niš sa simptomima trovanja, prema prvim informacijama, otrovali su se kačamakom od heljdinog brašna, koje su konzumirali neposredno prije nego što su ispoljili simptome trovanja.

Uheljdinom brašnu se, kako se sumnja, nalazila bunika.

Kako je Blic saznao, otac i djeca nisu jeli ništa neuobičajeno u šta su mogli direktno da posumnjaju. Međutim, prvi nalazi toksikoloških analiza upućuju da se bunika nalazila u heljdinom brašnu koje su jeli.

Brašno su, prema navodima pojedinih medija, kupili u jednoj prodavnici zdrave hrane.

Na prijemu u Univerzitetsko klinički centar u Nišu, oni su imali simptome koji nalikuju trovanju bunikama, a poslije jednog dana su otpušteni kući jer su i otac i djeca dobro.

“Jeli su, kažu, sve što i svakog dana, čekaju analize da i oni vide šta bi mogao da bude uzročnik. Ne zna se za sada šta bi moglo biti – pričaju komšije porodice iz Niša.

Komšije dodaju da se radi o dobroj porodici.

“To je jedna fina porodica. Žive u stanu ženine bake koja je takođe bila dobra žena. Supružnici se uvijek fino jave, djeca su lijepa i dobra, nikada nikakav problem nije bio sa njima. Njeni roditelji su valjda ljekari i rade negdje van Niša. Svi smo začuđeni”, kaže jedan komšija iz zgrade na Bulevaru Nemanjića u Nišu.

O slučaju trovanja obaviještena je i niška policija koja radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog nesvakidašnjeg slučaja.

U porodici koja je bila u bolnici zbog trovanja, a koju je reporter Blica pronašao, nisu željeli razgovor sa medijima. Po dječjoj graji koja je dopirala iz stana, može se zaključiti da su djeca dobro.

Podsjetimo, dječak i djevojčica starosti 3 i 6 godina i njihov otac (34), primljeni su UKC Niš sa kliničkom slikom koja je ukazivala na trovanje bunikom.

Otac je bio primljen na Klinici za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma na odsjek za toksikologiju, dok su djeca sa lakšom kliničkom slikom zadržana radi posmatranja na Dečijoj klinici. Svi su stabilizovani i danas otpušteni kući.

Prema riječima toksikologa, uzorci krvi i urina poslati su po protokolu na toksikološku analizu u Zavod za sudsku medicinu i još uvijek se sa preciznošću ne može reći o kojoj supstanci se radi, piše Blic.

Ostavite komentar: