Pokrenuta jedina redovna aviolinija između Hrvatske i SAD-a

Najveći svjetski avioprevoznik American Airlines danas je pustio u saobraćaj jedinu redovnu avioliniju između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država.

Novi letovi na relaciji aerodrom Dubrovnik (DBV) i međunarodni aerodrom Filadelfija (PHL) bit će na rasporedu tri puta sedmično tipom aviona Boeing 767-300 od 8. juna do 29. septembra ove godine.

Tokom septembra biće dodan četvrti let sedmično kako bi se zadovoljila potražnja korisnika za putovanjima između ove dvije zemlje.

“Naš novi let za Dubrovnik osigurava direktan pristup Sjedinjenim Američkim Državama, kao i stotinama dodatnih veza iz Philadelphije do gradova širom Sjeverne Amerike”, rekao je Ričard Muis, direktor evropskog ogranka American Airlinesa.

Smatra da s više od 200 mjesta dostupnih na svakom letu imaju ponudu za svaki budžet, kao i mrežu koja će dovesti korisnike na željena odredišta.

PHL najveće je američko čvorište na sjeveroistoku Sjedinjenih Država s preko 420 dnevnih letova u više od 120 odredišta širom SAD-a, Kanade, Meksika i Kariba. PHL je projektovan za jednostavna presjedanja i carinske postupke za međunarodne putnike, prenose Nezavisne novine.Ostavite komentar: