Pokajao se pred sudijom: Ocu opsovao mater i Boga, pa završio u zatvoru

04.09.2023. | 21:21

Dva dana u pritoru proveo je 40-godišnji muškarac iz Bjelovara jer je počinio porodično nasilje prema svom ocu.

Do incidenta je došlo u njihovoj porodičnoj kući 16. juna ove godine, kako stoji u nepravosnažnoj presudi, kada su se otac i sin pokušali dogovoriti ko će pokositi travu, piše “Bjelovar.live“.

“J**o te Bog, je**m ti mater, neradnici, ja ću to pokositi”, rekao je 40-godišnji sin svom ocu kojega je to uplašilo i uznemirilo pa je pozvao policiju.

Policija je stigla i privela 40-godišnjaka koji je proveo noć u policijskoj stanici.

Idući dan izveli su ga pred prekršajnog sudiju koji mu je izrekao kaznu zatvora od 10 dana, ali ona je zamijenjena uslovnom kaznom s rokom od 12 mjeseci. Ako ponovi krivično djelo, automatski ide u zatvor.

Takvi ispadi već su se znali događati

Sin se pred sudcem pokajao pa priznao da je veče ranije bio pijan što ga je “držalo” i to jutro dok su dogovarali ko će pokositi travu.

“Očigledno sam sam zbog uticaja alkohola bio nedovoljno samokritičan za svoje ponašanje i netolerantan u komunikaciji s ocem. Žao mi je, kajem se i neće se ponoviti”, kazao je 40-godišnjak.

Osim što mora izbjegavati alkoholne ispadne, sin mora platiti troškove sudskog postupka u iznosu od 30 evra.

“Sa sinom živim u zajedničkom domaćinstvu. Zna se povremeno opijati i u takvom stanju ne može kontrolisati ponašanje te je najčešće verbalno nasilan. Takve situacije znale su se dogoditi i ranije, jer je u nekoliko navrata prijavljen za nasilničko ponašanje. Ove zgode je u jutarnjim satima već bio vidno etilizovan te je odlučio kositi travu na livadi. Radi se o strmini gdje je teško i opasno kositi te nije bilo prihvatljivo da to čini u pijanom stanju. Stoga sam rekao da će travu pokositi njegov stariji brat nekom drugom prilikom”, ispričao je otac na sudu.

Na te riječi sin je pobijesnio što je njegovog oca uznemirilo. Zbog vlastite sigurnosti, odlučio je pozvati policiju.