Podignuta optužnica protiv djevojke (27): Falsifikovala diplomu i glumila medicinsku sestru

Smederevsko Osnovno javno tužilaštvo podnijelo je optužnicu protiv N. Č. (27) jer je falsifikovala diplomu jedne srednje medicinske škole u Beogradu sa zvanjem medicinska sestra – tehničar i uredno volontirala u bolnici u periodu od 4. juna 2018. do 4. septembra 2018. godine.

Ovim povodom oglasilo se i pomenuto tužilaštvo saopštenjem:

– Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon uspešno sprovedene istrage tokom koje su prikupljeni svi relevantini dokazi, podnelo optužni predlog protiv N.Č. (rođena 1995.godine) zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, a nakon održanog glavnog pretresa doneta je i javno objavljena osuđujuća presuda kojom je N.Č. oglašena krivom za nevedeno krivično delo, te joj je izrečena uslovna osuda, kao i mera bezbednosti oduzimanja predmeta – stoji u saopštenju gdje dodaju:

– Naime, u toku dokaznog postupka je utvrđeno da je osuđena nabavila, a potom i upotrebila falsifikovanu diplomu jedne srednje medicinske škole u Beogradu, sa zvanjem medicinska sestra – tehničar, i istu priložila uz molbu za obavljanje pripravničkog staža u bolnici i upravo na osnovu takve lažne isprave zaključila ugovor o volontiranju sa navedenom ustanovom za vremenski period od 04.06.2018. godine do 04.09.2018. godine.

Osuđena je u navedenom periodu pripravnički staž obavljala na odjeljenju za neurologiju, odjeljenju za produženo bolničko lječenje, kao i na odjeljenju za neourologiju, prenosi Kurir.

Ostavite komentar: