Počinio masakr u školi: Razredna dječaka ubice otkrila njegovo čudno ponašanje

05.04.2024. | 17:35

Na današnjem suđenju u parničnom postupku koji se vodi protiv dječaka ubice, njegovih roditelja, kao i OŠ “Vladislav Ribnikar” zbog masakra u ovoj školi svjedočile su direktorka ove ustanove, kao i razredna odjeljenja 7/2.

Majka dječaka ubice nije se pojavila na današnjem ročištu jer nije iznijela odbranu u krivičnom postupku.

Razredna odjeljenja u koji su išli dječak ubica i njegove žrtve govorila je o ponašanju dječaka ubice prije masakra, a ispričala je da je dječak ubica imao preko 200 izostanaka, a da je na samom početku školske godine u kojoj je ubio svoje vršnjake imao koronu.

Njegova majka došla je nakon januara i rekla da on spava po 20 sati dnevno i da nema koncentraciju. Da se teško oporavlja od kovida i zamolila je da drugi profesori imaju razumijevanja za njega – rekla je razredna, a potom se osvrnula na kamp u Francuskoj gdje je dječak ubica spavao u fotelji.

Dvije noći je spavao u fotelji, on je rekao da ne može uveče da spava i da dolazi tu da igra igrice, a poslije ga mrzi da ide u sobu – rekla je ona.

Potom je dodala da je primijetila da je on bio ultra pedantan što nije uobičajeno kod tinejdžera.

Potom se prisjetila kobnog 3. maja kada je njen učenik ubio svoje vršnjake.

Sljedeće ročište zakazano je za 30. i 31. maj.

Podsjetimo, jučerašnje ročište u parničnom postupku koji je pokrenulo 27 članova porodice ubijene djece u OŠ “Vladislav Ribnikar” počelo je saslušanjem Vladimira Kecmanovića, oca dječaka ubice koji je počinio masakr 3. maja prošle godine, piše Blic. Ovo je bio prvi put da su mediji mogli da prisustvuju ročištu s obzirom na to da nije u pitanju krivični postupak. Osim njega u svojstvu svjedoka ispitana je Nada Radonjić Bulatović, razredna dječaka ubice u 6. razredu.

Kecmanović je izrazio svoje duboko žaljenje jer je više puta pokušao da izjavi saučešće porodicama žrtvama ali je, kaže, bio spriječen od državnih organa.

On je odbio da odgovori na pitanje sudije da objasni kakvi su porodični odnosi I atmosfera bili prije 3. maja, i da li se njegov sin ponašao čudno, da li je sam provodio vrijeme ili se osamljivao u sobu, da li je nešto crtao i pisao.

Na ročištu nije bila majka Miljana Kecmanović iako je uredno pozvana, a advokati su rekli da ona nije došla i da ne želi da se izjašnjava na parničnom postupku dok se ne izjasni u krivičnom.