Počeo protest ‘Jedan od pet miliona’ u centru Beograda kod Terazijske česme

Protest “Jedan od pet miliona Svi ko jedan”, 21. po redu, počeo je večeras kod Terazijske česme u centru Beograda uz melodiju himne “Bože pravde”.

Gradjani nose transparente “Srbija se umiriti ne može”, “Srbija-Vaskrse” na kojem je i uskršnje jaje, kao zastave Srbije.

Neposredno pred početak protesta grupa gradjana se pojavila noseći transparent “Ni Kurta, ni Murta” koji je izazvao nezadovoljstvo većine okupljenih, a koji je brzo i uklonjen.

Kako je javio reporter agencije Beta, transparent je uklonjen nakon što su se pojavili ljudi koji su se predstavili kao inspektori i ukazali da bi njegovo nošenje moglo da izazove nerede.

Organizatori su ranije najavili da je večerašnji protest u skladu sa predstojećim uskršnjim praznikom humanitarnog karaktera, jer se prikupljaju novčane donacije za liječenje Vuka Huljića koji je ostao nepokretan poslije pada.

Nakon obraćanja funkcionera Demokratske stranke i glumca Branislava Lečića, gradjani će krenuti u šetnju Prizrenskom ulicom, Brankovom, Pop Lukinom, Ulicom kneza Sime Markovića i Pariskom do Gradske biblioteke u Knez Mihailovoj ulici.

 

Izvor.(BETA)

 

Ostavite komentar: