Počelo okupljanje u Podgorici: Sa druge strane pozdrav trobojkama VIDEO

Na ulicama Podgorice je počelo okupljanje građana, koji nose crnogorske državne zastave, a glavno mjesto večerašnjegokupljanja, koje su najavile “crnogorske patriotske organizacije”, Trg nezavisnosti, još uvijek nije popunjen.

Okupljanje je zakazano za 19 časova, a najavile su ga “crnogorske patriotske organizacije”, bez navođenja nijednog imena niti konkretne organizacije koja stoji iza skupa.

Primjetno je prisustvo policije u civilu i uniformama.

Na Trgu je više desetina građana, a veći broj njih je u lokalima u Njegoševoj ulici.

Vijestima iz Uprave policije danima ne odgovaraju na pitanje da li je skup u Podgorici prijavljen.
Takođe nije odgovoreno na pitanje da li je odobren i ko je prijavio skup. Na glavnom gradskom trgu je postavljena bina, a novinar RTCG Nebojša Šofranac je najavio da će voditi program na mitingu.

Vijestima nije odgovoreno ni da li će policija, eventualno, kako su to uradili prije dvije sedmice, blokirati ulaze u Podgoricu. Tada je saopšteno da su to uradili zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti.

Organizatori skupa, “crnogorske patriotske organizacije”, poručile su da će se na večerašnjem skupu vidjeti “gospodska, patriotska, evropska Crna Gora”. DPS je ranije sa svojih zvaničnih stranica na društvenim mrežama najavljivao događaj, ali su pojasnili da nisu organizatori.

Nešto ranije snimljene su kolone automobila koje su krenule na protest u Podgoricu.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak na kome Srbi pozdravljaju kolonu trobojkom. Video je okačio Slavko Perošević, uz napomenu da “katun Peroševića neće pasti”.

Ostavite komentar: