Pljačka pumpe okončana tragedijom: Miloš osuđen na 30 godina zbog ubistva Kristine

Miloš Srebrić zvani Flekica, osuđen je danas prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora zbog optužbi da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe “NIS Petrola” u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kristinu Kaplanović(20).

Srebrić je osuđen zbog krivičnog djela teško ubistvo i danas mu produžen pritvor. Njemu je presuda trebalo da bude izrečena danas u 10. 30 časova, ali je sudsko vijeće odlučilo da dopuni dokazni postupak, s obzirom na to da su iz izvještaja o kaznenoj evidenciji vidjeli da je osuđivan za još dva krivična djela.

Danas je odmah dopunjen dokazni postupak, a presuda je pomjerena za 14.30 časova.

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine, mada od početka negira krivično djelo. Drugooptuženi u ovom slučaju je Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljivanje pomenutog ubistva. On je osuđen na godinu dana kućnog zatvora. Ovo je prvostepena presuda na koju i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbe.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je svjedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju. Srebrić se tereti za teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je uhapšen nakon višemjesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu, koja je od zadobijenih povreda preminula četiri dana kasnije. Prvostepena presuda izrečena je nakon više od 4 godine od ubistva.

Kristina Kaplanović došla je iz Vilova, kod Nove Varoši u Beograd da studira, a posao na pumpi je našla da bi mogla da plaća školovanje. Bila je kod tetke, i spremala prijemni za fakultet.

Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine sa dvojicom kolega radila je na pumpi. Kako se sumnja, ubica u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u djevojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne djevojke. Pljačkaš je pobjegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara. Kristina je u teško stanju odmah prebačena u Urgentni centar, ali je nakon četvorodnevne borbe ljekara preminula.

Ostavite komentar: