Plenković otkrio novi paket mjera i koliko će trajati VIDEO

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da će novi paket mjera za sprečavanje širenja virusa korona stupiti na snagu u subotu i trajaće najmanje do 21. decembra.

Novi set mjera, prema riječima Plenkovića, donosi se s cijem da se uspori širenje zaraze virusa korona i smanji broj hospitalizovanih osoba, a time očuva i zdravstveni sistem. Dodao je da istovremeno ministri ekonomskih resora rade na preciziranju mjera za očuvanje radnih mhesta u sektorima u kojima će aktivnosti novim mjerama biti limitirane.

“Broj dnevno zaraženih je premašio 4000 i zato ćemo predstaviti novi paket mjera”, rekao je Plenković, navodi Index.hr.

https://www.facebook.com/index.hr/videos/801390107089557/?v=801390107089557

“Nakon što nam se broj zaraženih prepolovio, opet je buknula epidemija. Upozoravao sam da jesen poogoduje širenju virusa i pozvao sve da budemo odgovorni jer nam dolaze teški dani. Pozivali smo na izbjegavanje privatnih i porodičnih okupljanja i smanjivanje nepotrebnog druženja. 25. oktobra postrožili smo mjere, što je usporilo rast, ali nedovoljno”, kaže Plenković.

“Znali smo da neće doći do smanjenja brojeva ako se svi skupa ne budemo pridržavali mjera”, dodao je. “Pozivali smo na maksimalnu odgovornost i solidarnost. Mi posljednjih nedjelja nismo uspjeli i sada moramo uvesti dodatna ograničenja kako bismo suzbili širenje epidemije”, govori Plenković.

“Bez obzira na mjere, daljnja dinamika zaštite zavisi o svakome od nas”, kaže premijer. “Možda ni ove mjere neće biti dovoljne”, dodaje. “Na devet hospitalizovanih, jedna će umrijeti. Brojni koji su preboljeli i danas imaju posljedice”, kaže. Apelovao je na sve da nose maske i da se ne rukuju i izbjegavaju svaki kontakt koji nije nužan, kao i da prozračuju prostore.

 

 

 Ostavite komentar: