“Pitanja su bila: ‘Da li se kre*eš?’: Sara Zeljković i anonimna djevojka prijavila Aleksića za zlostavljanje

Glumica Sara Zeljković i još jedna neimenovana djevojka danas su u policiji iznijele optužbe za seksualno zlostavljanje protiv svog nekadašnjeg učitelja glume Miroslava Mike Aleksića.

Poznati učitelj glume, podsjećanja radi, uhapšen je nakon što je glumica Milena Radulović iznijela sve detalje o zlostavljaju od strane reditelja.

“Kada sam napunila nekih 16, 17 godina, Mika me je pozvao kod sebe u kancelariju na razgovor. Ne sjećam se tačno kako je to iskomunicirao. Sve u svemu, počeo je da me ispituje vezano za seks. Vrlo se dobro sjećam pitanja, kao i šta sam imala obučeno taj dan, što sam kasnije čula da hoće da se desi kada je neki traumatičan trenutak bio u tvom životu. Pitanja su bila: “Da li se kre*eš?”. Ja sam se naravno zbunila, ali pošto se podrazumijevalo u mom životu da se na svako Mikino pitanje odgovori, ja sam stidljivo odgovorila “da”, na šta se on nasmijao i rekao: “Da, da, a je l’ voliš da se kre*eš?”. Ja sam i dalje bila potpuno zbunjena situacijom koja se dešava, ali je on samo nastavio da postavlja pitanja. “A gdje najviše voliš da se kre*eš?”. Ja sam i dalje imala neki tupavi kez na licu pa je umjesto mene on odgovorio na to pitanje: “Gde stigneš, a?”, nakon toga je prestao da me ispituje i jedine situacije koje se sjećam sljedeće je bilo da mi je tražio da ustanem i da se okrenem, što sam ja poslušno uradila, da bi me on potapšao/protresao po dupetu i rekao: “Malo je kanta, ali može da prođe”, samo je dio ispovijesti Sare Zeljković.

Sara Zeljković koja je bila učenica, išla je u školu glume kod Mike Aleksića, danas je u policijskoj stanici dala izjavu o slučaju zlostavljanja. Sa njom je bila još jedna djevojka koja je željela da ostane anonimna.

“Ukoliko date izjavu policiji, možete biti sigurni da će ona ostati anonimna ukoliko to želite. Tim putem želim da pozovem sve djevojke koje imaju bilo kakvo iskustvo seksualnog zlostavljanja od strane Mike Aleksića da mi se obrate i da ću ih povezati sa sjajnim ljudima iz policije koji rade na ovom slučaju. Ovo je važno da naznačim, kako se ne bi dovelo slučajno u pitanje procedura policije koja je vrlo profesionalno, pedantno urađena i koja garantuje anonimnost. Upravo dolazim iz policije gdje sam zvanično dala izjavu sa još jednom djevojkom čija će priča ostati anonimna”, napisala je ona u objavi, piše Kurir.

Ostavite komentar: