Petković oštro poručio: Kurti da prestane da obmanjuje javnost

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je krajnje vrijeme da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti prestane da obmanjuje javnost i suoči se sa istinom i činjenicama koje jasno dokazuju da nema nikakvih zacrtanih i unapred postavljenih rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Petković je ocijenio da postaje smiješno i blamantno kako Kurtija na dnevnom nivou demantuju međunarodni zvaničnici, a posljednji u nizu je portparol EU koji je nedvosmisleno rekao da nikakvi vještački rokovi ne postoje u realnosti, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Jedina štoperica koja otkucava jeste ona za formiranje Zajednice srpskih opština, sa kojom Priština kasni već 10 godina i zato bi Kurtiju bolje bilo da se fokusira na ispunjenje te preuzete obaveze i implementira ono što je potpisano u Briselu”, naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, ostali rokovi očigledno postoje samo u Kurtijevoj glavi, uz uzaludne snove o tome kako će Beograd da prizna dio svoje teritorije, koji se suprotno međunarodnom pravu predstavlja kao takozvana država.

“Neka Kurti dobro zapamti da svako ko je pokušao da napada Srpsku pravoslavnu crkvu, srpski verujući narod ili predsednika Aleksandra Vučića samo je to uzalud i neuspešno radio. U tom jalovom poduhvatu Kurtiju ne mogu pomoći ni oni u srpskoj opoziciji, koje hvali i čiju pomoć svesrdno očekuje”, poručio je Petković.

Kurti je iznio tvrdnju da od 9. septembra postoji model za buduće pregovore Beograda i Prištine, prema kojem bi do proljeća trebalo da bude postignut “sporazum za potpunu normalizaciju odnosa”.

Ostavite komentar: