Petković odgovorio na antisrpsku izjavu: Kurti jedino jak u kršenju prava Srba

08.09.2022. | 14:45

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti jedino jak u kršenju dogovora i prava Srbima, kao i u antisrpskoj retorici.

Petković je rekao da Kurti treba dva puta da razmisli kada pokušava da trenira mišiće nad Srbima sa Kosova i Metohije i zvaničnim Beogradom, jer mu to neće donijeti ništa dobro.

Petković je dodao da to Kurtiju neće riješiti probleme sa restrikcijama struje, štrajkovima prosvjetnih radnika, nezadovoljnim građanima koji svakoga dana iskazuju socijalni bunt širom Prištine, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Povodom Kurtijeve izjave da je “Kosovo demokratsko, a Srbija slaba”, Petković je zapitao o kakvoj to demokratiji priča kada je moguće da silovatelj devojčice s Kosova dobije istu kaznu zatvora kao srpski mladić koji je samo želio da obilježi Vidovdan?

Petković je naveo da je Kurti posljednjih desetak dana sa zavišću mogao samo da gleda kako je Beograd bio centar inicijative “Otvoreni Balkan”, kako je na hiljade Srba na sjeveru Kosova dočekalo premijera Anu Brnabić i detalje posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu.

On je dodao da će Beograd nastaviti da jača u svakom smislu, da ostaje ekonomski lider u regionu uprkos svim izazovima i krizama.