Petković ocijenio da Kurti nema pojma o dijalogu: Statut ZSO piše upravljački tim

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti nema pojma o dijalogu i postignutim sporazumima, te podsjetio da Upravljački tim piše Statut Zajednice srpskih opština /ZSO/.

“Aljbin Kurti iz dana u dan nam pokazuje svoje autokratsko lice, a sada je pred svima javno priznao da pojma nema o dijalogu i postignutim sporazumima. Umesto da sakrije svoju sramotu, on se još javno time hvali da nije dorastao dijalogu i pregovorima sa predsednikom Aleksandrom Vučićem”, naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, Kurti za 10 godina nije naučio da Statut ZSO piše Upravljački tim, a to je trebalo da nauči još iz perioda kada je slao Briselski sporazum na takozvani Ustavni sud, te dodao da Kurti neće ništa naučiti ni za još 10 godina.

“Neka se Kurti ipak zadrži na pisanju objava na društvenim mrežama. To su njegovi dometi, a ozbiljan posao je na ekspertima iz Upravljačkog tima, koji treba da rezultate svog rada u skladu sa sporazumima predstave dijalogu na visokom nivou”, dodao je Petković u svom saopštenju.

Ostavite komentar: