Petković Kurtiju: Izborićemo se i za KM tablice

Poručujem Kurtiju da kao što smo sačuvali srpske lične karte na Kosovu i Metohiji, izborićemo se i za KM registarske tablice, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.
On ocijenio da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti da bi sakrio katastrofalno stanje po pitanju energetike, na dan početka sprovođenja dogovora nastavlja da prijeti ukidanjem KM registrarskih tablica.

“To što Aljbin Kurti po ceo dan snima video materijale na srpskom jeziku, a Dželjalj Svečlja se pod okriljem noći slika za društvene mreže na severu Kosova i Metohije, neće sakriti činjenicu da je Priština na pragu energetskog kolapsa, uz restrikciju 90 odsto potrošača na dnevnom nivou i do sedam sati”, naveo je Petković, saopštila je Kancelarija.

Petković je ocijenio da više ni Albanci, kako je rekao, ne nasjedaju na Kurtijevu antisrpsku histeriju, kojom bi da prikrije svoje nesposobno rukovođenje energetskom krizom, zato što ljudi na Kosovu i Metohiji žele da imaju struju na pragu grijne sezone.

“Obilaskom administrativnih prelaza Svečlja je mogao da pročita i disklejmer koji mu jasno stavlja do znanja da od tzv. kosovske “državnosti” nema ni slova, niti će je ikad biti, tako da je sa Brnjaka Svečlja poneo lekciju po koju je došao”, rekao je Petković.

On je poručio i da Kurti i Svečlja ne pokušavaju da treniraju mišiće na sjeveru Kosova i Metohije jer time samo pokazuju koliko su im snage skromne, a dometi još manji.

“Posebno u kontekstu pokušaja Prištine da kriminalizacije sever, preteći bez osnova, dokaza i argumenata hapšenjem potredsednika Srpske liste Milana Radoičića. Ako je mislio Svečlja da će na taj način da uplaši Srbe, grdno se prevario”, naveo je Petković.

On dodaje i da dok se Priština grčevito trudi da sakrije svoje loše rezultate i smišlja pakosti, u Beogradu se danas, u okviru inicijative “Otvorenog Balkana” otvara najveća vinska manifestacija u ovom dijelu Evrope kojom pokazujemo vrijednosti saradnje, ekonomskog povezivanja, a to su u Prištini nepoznate riječi.

Kurti je na Fejsbuku, uz video poruku na srpskom jeziku, pozvao građane da od danas u naredna dva mjeseca izvrše preregistraciju bez nadoknada koje će inače iznositi 5.000 evra, a ministar unutrašnjih poslova Dzeljaj Svečlja noćas posjetio Brnjak povodom primjene spiorazuma o dokumentima.

Ostavite komentar: