Petković jasan: Srpski policajci neće da budu Kurtijev pendrek protiv svog naroda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da Srbi napuštaju prištinsku policiju jer neće da udaraju na svoje sunarodnike ni da budu pendrek u rukama premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija i ministra unutrašnjih poslova u DŽeljalja Svečlje koji će koristiti protiv Srba.

Komentarišući Kurtijeve i Svečljine tvrdnje da policajci srpske nacionalnostri odlaze iz takozvane kosovske policije zbog pritisaka Beograda, Petković je ukazao da bi njima dvojici bilo bolje da se pozabave narkodilerima iz redova njihove stranke Samoopredjeljenje, nego što iznose takve optužbe.

“Beograd ne pritiska Srbe da donose odluke o tome gdje će raditi, niti kako će živjeti, ali ono što je izvjesno jeste da Srbi na sjeveru kosovsku policiju doživljavaju kao okupatorsku silu u kojoj ne žele da rade protiv svog naroda”, naveo je Petković u današnjem saopštenju za javnost.

Prema njegovim riječima, Srbima na Kosovu i Metohiji još odzvanja poruka Aljbina Kurtija da je kosovska policija nastavak i nasljednik terorističke takozvane OVK i zato nikoga ne treba da čudi da Srbi ne žele da rade u Kurtijevim institucijama.

“Dobro je poznato da je Kurti želio i da se na brojnim adresama hvalio kako će da ‘popuni bezbjednosni vakuum na sjeveru’, angažujući sebi podobne Srbe i agitatore, ali su mu Srbi još jednom odgovorili da neće ni njega, ni njegovu takozvanu kosovsku policiju”, naveo je Petković.

On je ocijenio da Kurti zato sada pokušava da opravda svoj neuspjeh i nađe alibi za fijasko pred međunarodnom zajednicom tako što optužuje Beograd da stoji iza nekakvih pritisaka.

Petković je istakao da su policajci sa sjevera Kurtiju i Svečlji jasno poručili da neće da budu njihov pendrek protiv Srba još 5. novembra prošle godine, kada su napustili takozvanu kosovsku policiju jer nisu željeli da svojim sugrađanima pišu kazne za srpske tablice.

Ostavite komentar: