Pao monstrum! Detalji hapšenja glavnog osumnjičenog za ubistvo male Vanje FOTO

06.12.2023. | 07:21

Osumnjičeni za ubistvo četrnaestogodišnje djevojčice u Skoplju i sedamdesetčetvorogodišnjeg muškarca u okolini Velesa uhapšen je u Turskoj, rekao je sinoć makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

“Makedonija ovih dana živi u dubokoj žalosti, glavni organizator i neposredni izvršilac ovih zločina je uhvaćen i lišen slobode u Turskoj”, rekao je Spasovski na vanrednoj konferenciji za novinare u Skoplju.

On je istakao da očekuje da postupak ekstradicije bude završen što prije.

Spasovski je novinarima pokazao i potvrdu o hapšenju osumnjičenog čiji su inicijali LJ.P. koju su dobili od turskog Interpola.

Makedonski ministar je zahvalio policijama Turske, Srbije i Bugarske koji su dali podatke o kretanju LJ.P, kao i Hrvatskoj koja je samostalno provjerila da li je on u toj zemlji, jer za njim postoji potjernica u Hrvatskoj. Spasovski je naveo da su protiv pet osoba podnijete krivične prijave zbog dvostrukog ubistva.

On je naveo da je jedan od njih osumnjičen za ubistvo i otmicu, trojica za otmicu i saučesništvo u ubistvu, a jedan za pomaganje. Makedonski ministar je naveo da je osumnjičeni LJ.P. iz Sjeverne Makedonije pobjegao u Srbiju, gdje je 30. novembra odsjeo u hotelu u Beogradu, a zatim ga je osoba iz Skoplja prevezla iz Beograda preko Bugarske u Tursku.

Tamo je boravio u Balikeširu, a preko turskih izvora policija je saznala da želi da ode u Istanbul.

Spasovski je naveo da je osumnjičeni uhapšen dok je hodao auto-putem u Balikeširu danas popodne. Četrnaestogodišnja djevojčica nestala je 27. novembra na putu od kuće do škole. NJeno tijelo pronađeno je u nedjelju, 3. decembra, zakopano u okolini Skoplja.

Djevojčica je oteta i odvedena u atar sela Brazda, gdje je ubijena samo dva časa nakon otmice. Prema riječima nadležnih, ubijena je na brutalan način tako što je vezana i u nju je pucano iz pištolja, a potom je zakopana.

Kada je riječ o ubistvu 76-godišnjeg muškarca iz Velesa, Tužilaštvo tvrdi da je on “kolateralna žrtva”.