Panika! Na benzinsku donio bombu i prijetio da će sve da digne u vazduh

Policija u Negotinu uhapsila je mještanina A.P.(23) zbog sumnje da je počinio dva krivična djela, nedozvoljeno držanje i promet eksplozivnih naprava i ugrožavanje opšte sigurnosti.

Mjesec i po dana bio je u bjekstvu.

Određen mu je pritvor do 48 sati nakon čega će biti predate nadležnom tužilaštvu.

A.P. se sumnjiči da je 12. avgusta ove godine došao na benzinsku pumpu ’Šeik petrol’’ nadomak Negotina noseći ručnu bombu kašikaru M-75. Prijetio je da će sve da digne u vazduh, nakon čega su radnici pozvali policiju.

Osumnjičeni A.P. se dao u bjekstvo, I sve do juče je tragala potraga za njim. Da je slučajno svoju prijetnju sproveo u djelo, nastala bi katastrofa, bilo bi ko zna koliko nastradalih, obzirom da jenadomak ‘’Šeik petrola’’ još jedna benziska pumpa.

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, osumnjičeni mladić je već poznat policiji od ranije po nasilničkom ponašanju. Razlog njegovog donošenja kašikare na benzisku pumpu, i prijetnje da će je aktivirati je krajnje banalan.

Prema informacijama kojima se trenutno raspolaže, osumnjičeni A.P. je bio u svađi sa jednim radnikom ove benzinske pumpe. Njih dvojica su se više puta pokoškali, a “nesuđeni bombaš” je vjerovatno na ovaj način želio da ispadne neka vrsta junaka.

Ukoliko se oglasi krivim od strane nadležnog suda, osumnjičeni A.P. može provesti iza rešetaka čak 15 godina.

Ostavite komentar: