Panika među Srbima u Njemačkoj: Velika racija policije, upadaju u kuće i hapse odmah zbog rada na crno

Oko 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i kancelarija na području Rajne-Majne, Baden-Virtemberga i Sjeverna Rajne-Vestfalije.

Dva muškarca (starosti 45 i 46) uhvaćena su u Hesenu tokom racije sprovedene zbog organizovanog rada na crno i utaje poreza.

Sumnja se da su uhapšeni dio grupe koja je navodno oštetila državu za nešto više od milion evra (socijalno osiguranje i porez).

Tokom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 200.000 evra u gotovini, mobilnih telefona, kao i nekoliko luksuznih automobila i luksuznih satova.

Carina sumnja da su osumnjičeni svoje zaposlene plaćali na crno, izdavali fiktivne račune za koje nisu pružene usluge, a novac od toga je bio generisan u računovodstvu.

Na društvenim mrežama podigla se prava panika zbog ovih racija jer se Srbi, koji nelegalno borave i rade u Njemačkoj, plaše da će i oni biti uhapšeni. U tom slučaju, slijedi im deportacija iz Njemačke, zabrana ponovnog ulaska u zemlju čak i na dvije godine, a ukoliko se u stanu pronađe i zarađeni novac – policija i to plijeni.

 

Izvor:(Novosti.rs)

 Ostavite komentar: