Panići podvodili djevojke: Bahata braća uhapšena na aerodromu po potjernici

24.05.2024. | 10:56

Braća Uroš i Miloš Panić uhapšena su jutros na aerodromu u Beogradu po potjernici koju je za njima raspisao Viši sud u Beogradu na zahtjev Višeg javnog tužilaštva koje vodi istragu zbog trgovine ljudima.

Kako saznaje Blic, oni su u Beograd doletjeli iz Crne Gore i odmah su sprovedeni u Centralni zatvor.

Podsjetimo, bahata braća Panić bili su u bjekstvu od početka februara od kada je policija otkrila da su podvodili djevojke u stanovima u Beogradu.

Oni su pobjegli tokom pretresa stanova u kojima su se djevojke prostituisale i od tada su bili nedostupni srpskoj policiji.

Braći Panić istražni organi izgubili su svaki trag još 8. februara ove godine kada je otkriven njihov prljavi biznis – podvodili su djevojke na više lokacija u sred Beograda.

Iako su se prvobitno teretili za posredovanje u prostituciji, ubrzo je pokrenuta i istraga zbog trgovine ljudima protiv ove dvojice braće, ali i finansijska istraga jer su, kako se sumnja, od podvođenja djevojaka zaradili ogromne cifre.

Prema naredbi o sprovođenju istrage osumnjičeni su od neutvrđenog dana do 16. oktobra 2023. godine, po prethodnom dogovoru, dovođenjem u zabludu oštećenu vrbovali u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije.