Pala krimi-grupa zbog podvođenja djevojaka u iznajmljenim stanovima

Pripadnici MUP-a Srbije, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela u vezi sa posredovanjem u vršenju prostitucije.

Policija je uhapsila V. M. (38) koji se sumnjiči da je organizator ove kriminalne grupe, kao i D. A. (34), B. L. (42), S. B. (31), D. A. (40), N. S. (48), M. M. (22), D. M. (22) i J. S. (30).

Sumnja se da su oni u periodu od juna 2019. godine do kraja maja ove godine pronalazili i angažovali ženske osobe radi pružanja seksualnih usluga, kao i da su uzimali pod zakup stanove na teritoriji Beograda u kojima su one boravile.

Takođe, oni se sumnjiče da su organizovali i oglašavanje prostitucije, kao i da su navodili ženske osobe da se bave prostitucijom.
Kako se sumnja, V. M. je organizovao i fizičko obezbjeđenje stanova i djevojaka koje su bile u njima, kao i kontrolu dolaska klijenata, prevoz i predaju ženskih osoba trećim licima u cilju pružanja seksualnih usluga, prenosi SrpskaInfo.

Potom su, kako se sumnja, sav novac koji su prikupili kroz posredovanje u prostituciji osumnjičeni međusobno dijelili shodno izvršenim zadacima.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

 Ostavite komentar: