“Pala” braća Hofman! Pet osoba privedeno zbog sumnje da “reketiraju pola Beograda”

10.11.2023. | 20:57

U Beogradu je pet lica privedeno na informativni razgovor u vezi sa objavljivanjem više snimaka uznemirujuće sadržine u kojima se vide nasilje i prijetnje, a, pored ostalog, na njima se čuju i tvrdnje da ta lica “reketiraju pola Beograda”, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u ovom gradu.

Ova lica su privedena po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala.

Više javno tužilaštvo u Beogradu će, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, preduzeti sve neophodne mjere iz svoje nadležnosti i provjere radi utvrđivanja svih činjenica s ciljem procesuiranja počinilaca krivičnih djela i zaštite lične bezbjednosti i imovine građana.

Beogradski mediji su ranije objavili da su u jednom luksuznom restoranu u tržnom centru u Beogradu uhapšeni kik-bokseri braća LJuban i Miljan Hofman Vidović koji su se našli u fokusu javnosti posljednjih dana pošto su se na društvenim mrežama pojavili video-snimci na kojima se vidi kako maltretiraju ljude i govore da “reketiraju pola Beograda”.

U akciji policije i Višeg javnog tužilašta u Beogradu uhapšen je i poznati novosadski advokat Goran Karadarević.

Braća Hofman, koji su ranije bili uspješni sportisti, prvi put su se na udaru policije Republike Srpske našli zbog otmice počinjene 2018. godine.

Karadarević se oglašavao kao zastupnik jednog od kriminalaca iz BiH Darka Eleza koji trenutno u Srbiji služi dugogodišnju zatvorsku kaznu.