Pacoli prijavio imovinu vrijednu više stotina miliona evra: Hotel u Švajcarskoj, privatni avion, osam automobila…

Bedžet Pacoli prijavio je Agenciji za borbu protiv korupcije imovinu, čija vrijednost iznosi više stotina miliona evra, prenosi Gazeta ekspres.

Kako navodi ovaj medij, na osnovu uvida prijave koju je Pacoli podneo Agenciji, može se vidjeti da samo njegov privatni avion vrijedi skoro 10 miliona evra.

Bivši potpredsjednik kosovske vlade i lider Alijanse za novo Kosovo ima i osam automobila u vrijednosti od oko milion evra, dok na računima u bankama ima oko pet miliona evra, prenosi Kosovo Onlajn.

Naveo je i da posjeduje nekretnine izvan Kosova u iznosu od 125 miliona evra, a vlasnik je i zemljišta i poslovnih prostora koji vrijede milione evra.

Samo jedan komad zemlje koji Pacoli posjeduje u inostranstvu vrijedi više od sedam miliona evra, dok jedna od kuća koju posjeduje košta oko 18 miliona evra. Takođe, vlasnik je švajcarskog hotela “Dajmond”, čija se vrednost procjenjuje na 42 miliona evra.

Oko milion evra su i akcije koje ima kroz vlasnički udio u 20-ak kompanija, a u nekima od njih ima i 100 odsto akcija.

Njegova ušteđevina u bankama na Kosovu mjeri se milionima evra, a samo u jednoj banci u Prištini, čiji je godišnji prihod dva miliona evra, na štednji ima više od četiri miliona evra.

Svoje bogatstvo uvećava i prihodima koje dobija od Ekonomike banke, Mabetek Holdinga, bankarskih depozita i Skupštine Kosova, piše Gazeta Ekspres.

 

Izvor:(ATV)

 

Ostavite komentar: