Ovo su brat i sestra povrijeđeni u eksploziji: Vlasnik stana pokušao da ih raznese bombom

01.09.2023. | 11:51

Nikola P. (25) i Miljana P. (22) povrijeđeni su u eksploziji koja se dogodila sinoć u Smederevu kada je oko 20.30 sati Đorđe A. (57) aktivirao eksploziv i raznio se.

Kako je rekao dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo, mladić je izgubio jedno oko.

– Muškarac od 25 godina ima višestruke povrede po tijelu od šrapnela, svuda po tijelu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najvjerovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i vidjećemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspjeti da mu sačuvaju vid – navodi dr Smiljanić.

Devojka od 22 godine ima višestruke posjekotine po telu.

– Urađena je inicijalna dijagnostika i nema znakova povrede vitalnih organa, stabilnog je opšteg stanja i van životne opasnosti. Posjekotine ima i po glavi i po rukama, svuda. Kod nje nije bilo potrebe za bilo kakvom hirurškom intervencijom – navodi dr Smiljanić.

Stanari su za Kurir ispričali da je u trenutku eksplozije ispred zgrade bilo ljudi i djece.

– Počelo je staklo da pada na sve strane, dijelovi prozora, stvari bilo je jezivo. U prvi mah nismo znali šta se dogodilo ali smo ubrzo vidjeli dijelove tijela ispred zgrade – kaže jedan od očevidaca.

Mladić koji je stanuje stan ispod onog u kom je došlo do detonacije kaže da je sva sreća da je živ.

– Sve nam je uništeno samo su ikone ostale. Bog me je spasao i da ne budem tu. 15 minuta prije eksplozije prijatelj me je zvao da izađem na fudbal i uzeo psa usput da ga prošetam. Sudbina pa sam preživio – kaže potreseni mladić.