Ove godine ponovo u Rovinju: Predstavljen program 14. Weekend Media Festivala

27.08.2021. | 09:34

Regionalno okupljanje medijsko-marketinške struke Weekend Media Festival (WMF) nakon godinu dana pauze od 23. do 26. septembra uživo se vraća u Rovinj pod geslom “Živio život”, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Otkrivajući teme predavanja, panela i rasprava na WMF-u, koji će se održati u prostorima bivše tvornice duvana, direktor festivala Tomo Ricov rekao je da će se baviti raznolikim temama, kao i da će na festival doći jedan od najpoznatijih savremenih filozofa Slavoj Žižek te njemački utjecajni psihijatar Manfred Spitzer.

Oni će, kao i drugi predavači, obuhvatiti niz tema o odnosu savremenog života i tehnologije, pandemiji pametnih telefona, društvenim mrežama, aktivizmu, influencerima, ali i budućnosti televizije, podcastima i druge.

“Iza nas je teško pandemijsko vrijeme, što je ostavilo posljedice na sve nas, pa i medije, i nastojat ćemo da i ovaj WMF otvori neke nove poglede na budućnost. Tajna uspjeha WMF-a je i što okuplja razne industrije, koje se povezuju”, kazao je Božo Skoko iz Millenium promocije.

Dodao je da će pažnju na festivalu skrenuti i na tradicionalne medije, poput radija i televizije, koji, po njemu, sada doživljavaju renesansu, ali se i transformišu. Pričaće se i o komercijalizaciji književnosti putem digitalnih medija, ‘gamingu’. Očekuje se da će veliko interesovanje izazvati i dolazak glumca Gorana Bogdana, trenutno najveće regionalne glumačke zvijezde mlađe generacije.

Organizatori očekuju više od hiljadu učesnika, što će zavisiti i o kovid mjerama kriznog štaba u Hrvatskoj.

Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris Grupe koja je glavni sponzor festivala, dodala je da je Rovinj željan povratka WMF-a, koji se lani nije održao zbog pandemije.

“Adris je uložio 10 milijardi kuna zadnjih godina i pretvorio Rovinj u luksuznu destinaciju, a ovakve manifestacije tome pridonose”, rekla je Miljavac.

Rovinj po njezinim riječima ima odličnu sezonu i nada se dobroj postsezoni, a septembar i WMF mogu tome svakako  pridonijeti.

Uslov za ulazak na Weekend Media Festival je EU digitalna KOVID potvrda koju mogu dobiti vakcinisane osobe, osobe koje su preboljele Covid-19 u posljednjih 180 dana ili osobe koje imaju negativan test. Antigenski, tzv. brzi test biće moguće obaviti na samom ulazu u prostor stare Tvornice duvana.