Ovako je došlo do nesreće u Bugarskoj: Putnica iz autobusa otkrila detalje

Jedna od putnica iz autobusa sa državljanima Srbije koji se prevrnuo kod Stare Zagore za BTV je svjedočila o uzroku nesreće na auto-putu u Bugarskoj.

“Krenuli smo iz Sunčanog Brijega i napravili pauzu na pumpi koja se nalazi 10 kilometara odavde. Sve je bilo u redu. Vozač je bio odmoran, naspavan. Samo je jedan otac poželo da sjedne naprijed jer se zagrcnuo i htio je da se iskašlje. Vozač je htio da mu spusti sjedište jer nije znao kako. Kako se vozač nagnuo da spusti tako je skrenuo sa puta”, rekla je jedan putnica iz autobusa za BTV.

Stanimir Stanev, zamjenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova naveo je da je u momentu nesreće avgust bio mokar.

Očevidac u automobilu koji je putovao iza autobusa rekao je za BG-voice da je vidio kako vozilo izlazi iz trake prije nego što se okrenuo. Portal navodi da u nesreći i prevrtanju nije učestvovalo druugo vozilo.

Autobus šabačkih registarskih tablica sa 48 putnika, među kojima je veliki broj djece, prevrnuo u Bugarskoj, na auto-putu Trakija 216 kilometara od Sofije, kod Stare Zagore. Prema nezvaničnim informacijama, hospitalizovano je 17 putnika od kojih najmlađi ima šest godina. Među njima je i osmoro teže povrijeđenih.

 

Ostavite komentar: