Otac mladića koji je pregazio policajca i pobjegao pozvao sina da se preda

“Pozivam svog sina da se preda, to mu je najpametnije rješenje”, riječi su Ante Božića, oca Ivana Božića, osumnjičenog da je u ranim satima u srijedu automobilom udario policijskog službenika u ulici Domovinskog rata u Splitu.

Očajni otac tvrdi da je Ivan tokom dana kontaktirao sestru i da je vrlo vjerovatno da će se predati u pratnji svog advokata. O svemu su obavijestili policiju i nadaju se pozitivnom ishodu.

„Boji se odmazde policije. To je možda najveća prepreka njegovoj predaji. Iako je odmah pitao kako je nesrećni policajac, pravdajući se da ga nije video. Trenutno nam je svima najbitnije da sve bude uredu sa nastradalim policajcem. Kontaktirao sam njegovu porodicu smatrajući da se ne smijemo kriti i varati sami sebe. Ljudi su bili korektni tokom komunikacije i kazali nam da je mladi policajac bolje, nije životno ugrožen i komunicira, što nam je najbitnije“, emotivan je Božić, koji dodaje kako ga je vijest zatekla u bageru na Čiovu.

Na prvu nije mogao da vjeruje šta se dogodilo, ali kasnije se, nažalost, potvrdila istinitost nesrećnog događaja koji ga je itekako pogodio.

Njegov sin, tvrdi, mora odgovarati za nedjelo koje je počinio. Rođen je sa dijagnozom ADHD, poremećajem hiperaktivnosti. Bilo je problema, ali nikada agresivnosti. Nikada ništa slično nije ispoljio u krugu porodice, kaže otac za Slobodnu Dalmaciju.

Što se tačno dogodilo, priznaje, teško može dokučiti.

 

 

 

 

Ostavite komentar: