Otac iz pakla smješten iza brave: Obljubio kćerku od 12 godina kako bi je “pripremio” za udaju

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu, odredio je jednomjesečni pritvor za Slađana K. (49) iz okoline Petrovca na Mlavi, zbog sumnje da je obljubio svoju dvanaestogodišnju kćerku.

Pritvor mu je određen da ne bi uticao na svjedoke, da ne bi ponovio djelo za koje se tereti i zbog težine samog djela za koje se sumnjiči.

On je osumnjičen za obljubu nad djetetom zloupotrebom položaja, a za to krivično djelo zakonom je predviđena kazna od tri do 12 godina zatvora.

Nakon što je uhapšen, osumnjičeni je saslušan pred višim javnim tužiocem, u prisustvu branioca koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti. Tom prilikom, on je opisao šta je radio, ali je to predstavio kao nešto prirodno, što ne podliježe krivičnoj odgovornosti. On je, čak, prilikom hapšenja, izjavio kako se nada novčanoj kazni, i da vjeruje da će kad je bude platio biti pušten na slobodu.

Kako se nezvanično saznaje iz izvora bliskog istrazi, Slađan K. se sumnjiči da je kćerku obljubio u više navrata tokom posljednjih nekoliko mjeseci, u kući, ali i na lokalnom groblju. Pritom nije došlo do silovanja, ali jeste do seksualnog zlostavljanja. On je kćerki govorio kako se radi o njegovom sasvim prirodnom postupanju, da bi je pripremio za kasniju udaju.

O tome šta je radio nad svojom kćerkom, osumnjičeni je objavljivao na fejsbuk-grupi svojim “istomišljenicima”. Zahvaljujući tim objavama, koje je primijetio jedan njegov rođak i prijavio policiji, on je razotkriven i uhapšen, pišu Novosti.

Inače, osumnjičeni ima ukupno petoro djece. Troje je punoljetno, a osim djevojčice od 12 godina ima i dječaka od 10 godina. Pošto ih je majka napustila prije tri godine, dvoje maloljetne djece sada je smješteno u hraniteljsku porodicu.

Osumnjičeni nije nigdje radio, niti je obrađivao dva hektara zemlje koju posjeduje. Živio je od primanja socijalne pomoći, a dodatni novac zarađivao je povremenim radom za nadnicu.

Osumnjičeni Slađan K. na svom fejsbuk-profilu ima više od 1.500 prijatelja, a u gotovo svim slučajevima riječ je o profilima izuzetno mladih i atraktivnih djevojaka. Nekima od njih je komentarisao fotografije i slao eksplicitne poruke. Inspektori su bili šokirani kada su provjerili njegove društvene mreže.

Ostavite komentar: