Otac Ilija ga poveo na Mundijal: Ko je fudbaler uhapšen zbog šverca 115 kilograma kokaina

Bivši fudbaler i reprezentativac Dušan Petković koji je uhapšen u Amsterdamu zbog zapljene 115 kilograma kokaina vrijednog 11 miliona evra, ubrzo je pušten na slobodu.

Petković je završio iza rešetaka zajedno sa svojim pastorkom Damjanom Roganovićem, pripadnikom “kavačkog klana”.

Damjanov otac je bio Milan Roganović Rogo i član klana Amerika, a ubijen je 1997. godine na Senjaku.

Dušanov otac je bio proslavljeni fudbaler i selektor Ilija Petković, koji je preminuo 2020. godine.

Ilija je bio legenda OFK Beograda, ali i srpskog i jugoslovenskog fudbala. Sin Dušan, koji je rođen 1974. u Beogradu, krenuo je očevim stopama, ali nije dostigao njegove visine.

Petković “junior” je, naravno, prošao fudbalsku školu OFK Beograda, a za prvi tim je igrao od 1992. do 2006. u četiri mandata.

U međuvremenu je bio u inostranstvu, gdje je nosio dresove španske Majorke, japanske Jokohame, njemačkih Volfsburga i Nirnberga, kao i ruskih klubova Spartak i Saturn, penosi “Kurir“.

U žiži javnosti bio 2006. godine

Njegov otac Ilija Petković koji je bio selektor reprezentacije tadašnje države Srbije i Crne Gore, odlučio je da sina uvrsti na spisak učesnika Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

Javnost nije blagonaklono gledala na potez starijeg Petkovića, te se digla velika prašina. Dušan je ipak otputovao u Njemačku, ali je brzo napustio reprezentaciju.

“Nisam bio pekar, pa da me je Ilija slučajno poveo. Igrao sam standardno u svim klubovima, dobijao najviše ocjene u Njemačkoj, Rusiji i Japanu. Kada sam se borio za titulu prvaka Japana s Jokohamom, tada je Piksi bio peti-šesti s Nagojom. Deset dana sam dominirao u Austriji na pripremama prije puta u Njemačku”, rekao je svojevremeno Dušan Petković i dodao:

“Znao sam da neću da igram, znao sam da se sprema teren da se ćaletu i meni stavi etiketa glavnih krivaca što me je pozvao. Odlučio sam da napustim reprezentaciju poslije četiri-pet dana, samo sam čekao trenutak da svima dokažem da sam mnogo bolji od velike većine. Da mogu da im zapušim usta i odem”, rekao je on.

Dušan Petković se nedavno vratio u OFK Beograd i preuzeo funkciju sportskog direktora.

Ostavite komentar: