Ostaju iza rešetaka: Produžen pritvor za Belivuka i članove njegove grupe

Veljku Belivuku i pripadnicima njegove kriminalne grupe produžen je pritvor još 60 dana.

U pitanju su 23 člana ove grupe koja su uhapšena u prethodnom periodu.

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i njegova desna ruka i najbliži saradnik Marko Miljković, zvani Mare Mesar, biće saslušani 1. decembra.

Oni se terete za najteža krivična djela, među kojima je i pet ubistava. Trojica optuženih u ovom slučaju nisu u pritvoru, a dvoje se nalazi u kućnom pritvoru od prošlog meseca.

Pritvor je optuženima produžen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da će uticati na svjedoke, da će u kratkom roku ponoviti krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti. Na ovo rješenje suda okrivljen i njhovi advokati imaju pravo da u roku od tri dana izjave žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Belivuka, Miljkovića i još 28 pripadnika njihove grupe uskoro očekuje početak suđenja za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno drzanje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje. Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva.

Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije “Skaj” za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni srpskim pravosudnim organima. Pored Belivuka i Miljkovića ova optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Đurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića. Od njih 30, trojica nisu u pritoru.

To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Đordević. U kućnom pritvoru su Nikola Stefanović i Slađana Sekulić. Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on.

Vladimir Dimitrijević i Vojislav Đorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine djelovala pod velom Partizanove navijačke grupe “Principi”.

Pripadnici grupe su , kako se sumnja, djelovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gdje, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u promet… Naloge su prenosili mahom preko aplikacije “Skaj”.

Nedavno je pokrenuta istraga i za ubistvo Nikole Mitića, koja se još uvijek vodi protiv Senada Rešovića.

On se sumnjiči za saizvršilaštvo u ubistvu Mitića zajedno sa Belivukom, Miljkovićem i još devetoricom pripadnika grupe. Rešović je uhapšen sredinom oktobra, kao i Dejan Mihajlović koji se sumnjiči za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već obuhvaćeno optužnicom protiv ove grupe.

Ostavite komentar: