Osmočlana porodica ostala bez ičega: Zapalio im kuću, jer su mu djeca slučajno ogrebala auto

“Dobili smo stvari potrebne za higijenu, nešto robe za dječicu, hranu, novac i želimo se od srca zahvaliti svima koji su nam pomogli, ne možemo opisati koliko nam to u ovim trenucima znači”, govori porodica Mihaljević kojoj je jedina želja da pronađe privremeni smještaj dok ne obnove svoju kuću koju im je zapalio komšija jer su djeca slučajno ogrebala njegov auto.

Prošlo je već devet dana od kada je Aniti i Josipu komšija zapalio dom u Mrzovićima u blizini Đakova u kojemu su živjeli sa svojih šestoro djece.

Dječak Josip tada je sjedio majci u krilu pred svojom izgorenom kućom i neutješno plakao, a tužni su bili i njegova braća i sestre – Josipa, Josip, Tomislav, Tina, Elvira i Ines.

Stvari iz njihove malene sobice, kuhinje i dnevnog boravka pretvorile su se u pepeo. Sve im je nestalo za trenutak pa i najdraže igračke, ali oni kažu, da su im igračke najmanja briga, nekad će već imati nove.

Naime, komšija (22) zapalio je dom ove porodice dok je ona u susjednom selu, Vrbici, slavila dolazak na svijet njihovog najmlađeg člana, malene Ines koja je stara svega nekoliko dana.

Dok se porodica spremala za proslavu, djeca su se, kao i svakog dana igrala na ulici te su u igri ogrebali komšiji auto, piše “24sata.hr”.

Porodica se izvinila i rekla da će platiti trošak, ali komšija se ipak odlučio za osvetu.

Porodica sada boravi kod Anitine sestrićke u Kešincima.

Ipak, čim svane, porodica dolazi u dvorište izgorene kuće, jer kažu, svjesni su da ih je puno i ne žele nikome smetati.

Ostavite komentar: