Osmijeh i sreća na licima mališana: Uručeni nikoljdanski paketići za djecu sa KiM

Banjalučki Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije večeras je u Glini podijelio 150 nikoljdanskih paketića u okviru tradicionalne humanitarne akcije “Obradujmo djecu Kosova i Metohije i Gline”, izjavio je Srni predsjednik ovog odbora Milorad Arlov.

“Djeca u Glini nisu krila radost, kao i njihovi roditelji koji su zahvalili Odboru, učenicima osnovnih i srednjih škola širom Republike Srpske koji misle na njih i već nekoliko godina izvlače im osmjeh svojim poklonima” rekao je Arlov.

On je istakao da republički Odbor već nekoliko godina unazad obraduje mališane u Glini za Nikoljdan, jednu od najvećih i najmasovnijih srpskih slava.

“U januaru ćemo paketićima obradovati srpsku djecu na Kosovu i Metohiji i, nadamo se, humanošću Republike Srpske završiti Dnevni centar `Podrži me-9.januar` u Kosovskoj Mitrovici namijenjen za 164 djece i mladih sa poteškoćama”, rekao je Arlov.

Srpsku djecu u centru Gline okupili su Vijeće srpske nacionalne manjine, zamjenik gradonačelnika grada Gline Branka Bakšić Mitić i potpredsjednik Gradskog vijeća Nikola Janus.

Arlov je pozvao pedesetak srpske djece iz Gline da dođu u junu naredne godine u Republiku Srpsku i budu dio velikog, desetog jubilarnog projekta “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

“Ponosni smo što već deset godina organizujemo ovaj jedinstveni i poseban projekat koji spaja srpsku djecu i srpske porodice sa Kosova i Metohije, Republike Srpske, a sada i Gline na Baniji iz Hrvatske”, rekao je Arlov.

Ostavite komentar: