Organizovali prostituciju: Ovako su uhapšeni makroi VIDEO

30.08.2022. | 15:39

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, SBPOK-a, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su šest članova organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, a u vezi sa posredovanjem u vršenju prostitucije.

Uhapšeni su B. N. (1988), R. N. (1990), B. S. (1978), M. M. (1996), O. M. (1993) i V. V. (1960).
Osumnjičeni su, od novembra 2021. do jula 2022. godine, organizovali prostituciju putem pojedinih sajtova za oglašavanje, podsticali, navodili i učestvovali u posredovanju u vršenju prostitucije više osoba ženskog pola na teritoriji Beograda.
Takođe, kako se sumnja, oni su organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima, korisnicima usluga u cilju pružanja seksualnih usluga, a novac stečen na taj način dijelili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali i troškove koje su imali tokom obavljanja ovih nelegalnih radnji.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih su pronađeni mobilni telefoni i SIM kartice korištene pri izvršenju krivičnog djela, kao i uplatnice sa izvršenim transakcijama novca.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.