Optužba za pedofiliju: Podnijeta krivična prijava protiv Bake Praseta

MUP Srbije obavijestio je zaštitnika građana Zorana Pašalića da je Uprava kriminalističke policije podnijela krivičnu prijavu protiv jutjubera čiji su inicijali B.I, poznatog kao Baka prase, zbog, kako se sumnja, nedozvoljenih polnih radnji sa maloljetnom osobom, saopšteno je iz kancelarije zaštitnika građana.

U saopštenju se navodi da su službenici Uprave kriminalističke policije izvršili odgovarajuće provjere i utvrdili da su 7. i 8. jula primljene dvije prijave građana putem elektronske pošte u kojima se ukazivalo na video-zapis na platformi Jutjub u kome B.I. objavljuje sadržaj komunikacije ostvaren putem društvene mreže Instagram sa maloljetnim licima, kao i da je imao seksualne odnose sa jednom maloljetnicom.

Ove prijave građana su, zajedno sa arhiviranim spornim Jutjub snimkom, 8. jula dostavljene Posebnom odjeljenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, naveo je MUP u odgovoru zaštitniku građana.

Zaštitnik građana podsjeća da je iz medija dobio informacije o navodnim nedozvoljenim polnim radnjama B.I. sa maloljetnicom i njegovog priznanja u medijima da je izvršio navodnu obljubu sa djetetom, kao i mizoginim govorom B.I. upućenim ženskim osobama.

“Povodom ponašanja pojedinih medijskih ličnosti koje je neodgovorno, zabrinjavajuće i krajnje uznemirujuće po građane Srbije, zahtjevamo od nadležnih organa da preduzmu sve mjere koje im stoje na raspolaganju kako bi se spriječilo relativizovanje ovakvih krivičnih djela prema djeci”, izjavio je ovim povodom zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Ostavite komentar: