Opozicionari probili policijski kordon na granici Venecuele i Kolumbije

Pristalice opozicije probile su kordon venecuelanske policije na graničnom prelazu na mostu „Santander“ i prešle na teritoriju Venecuele, prenio je kanal VPI TV.

Prema prvim podacima, trojica saradnika venecuelanske policije su prešla na kolumbijsku stranu mosta.

Kanal navodi da je još jedan saradnik Oružanih snaga Venecuele prešao na kolumbijsku stranu na mostu „Simon Bolivar“. Tome su prethodila nasilna dejstva venecuelanskih vojnika protiv pristalica opozicije, koji su zahtijevali da propuste humanitarnu pomoć u zemlju.

Venecuelanska opozicija pokušava da dostavi humanitarnu pomoć na teritoriju zemlje, dok vlada legitimnog šefa države Nikolasa Madura to kategorički odbija, verujući da je humanitarna pomoć izgovor za provokaciju opozicionara, uz podršku SAD.

Maduro je objavio da je potpuno zatvorena kopnena granica s Brazilom i da razmatra mogućnost zatvaranja granice s Kolumbijom. Prema navodima predstavnika lidera opozicije Huana Gvaida, koji je sam sebe proglasio za šefa države, jedan kamion s humanitarnom pomoći prešao je brazilsko-venecuelansku granicu.

Gvaida kao samoproglašenog predsjednika Venecuele podržavaju SAD, brojne latinoameričke i evropske države, dok Rusija, Kina i niz drugih država podržavaju Nikolasa Madura kao legalno izabranog šefa države.

 

Izvor:(SPUTNIK)

 

Ostavite komentar: