Opljačkana kuća na Kosovu i Metohiji: Šestočlana srpska porodica u strahu

U srpskom selu Babin Most u opštini Obilić opljačkana je porodična kuća Staniše Stanojevića dok je on sa porodicom radio u polju, saopšteno je danas iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da je ovaj najnoviji incident unio dodatni nemir u porodicu Stanojević, ali i među srpsko stanovništvo u Babinom Mostu, posebno u dane pred obilježavanje Vidovdana.

Šestočlana srpska porodica je o ovom incidentu obavijestila policiju samoproglašenog Kosova, ali ne gaje nadu da će počinioci biti uhvaćeni, jer nemaju povjerenja u tu instituciju, navedeno je u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je podsjetila da je ovo 66. incident od početka godine čija su meta Srbi, njihova imovina, crkve, domovi zdravlja, škole i najavila da će i o ovom incidentu obavijestiti međunarodne predstavnike, kao i da zahtijeva od nadležnih organa da hitno reaguju i počinioce ovog, ali i svih ostalih nerasvijetljenih incidenata izvedu pred lice pravde.

“Jasno je da se srpski narod južno od Ibra nalazi pod konstantnom represijom albanskih izgrednika zbog čega očekujemo od nadležnih institucija i međunarodne zajednice da reaguju”, zaključeno je u saopštenju.

Ostavite komentar: