Opaka korona ne da mira ni najmlađima: Đaci u 40 opština na onlajn nastavi

Škole u 40 gradova i opština u Srbiji od danas su na onlajn nastavi prema odluci Ministarstva prosvjete.

Čak 40 opština u srednjim školama uvodi treći, onlajn model, a prema drugom modelu nastava će se odvijati u sedmom i osmom razredu, prenose beogradski mediji nove odluke u vezi sa virusom korona.

Za samo deset dana od početka školske godine, prema posljdnjim podacima iz Ministarstarstva prosvjete, 379 odjeljenja se nalazi na onlajn nastavi.

“Škole, čija su pojedina odjeljenja prešla na onlajn nastavu, postupile su u skladu sa Preporukama za početak obrazovno-vaspitnog rada u školskoj 2021/2022. godini, u kojima je predviđeno da kada postoje dva potvrđena slučaja kod učenika u jednom odjeljenju ili grupi – cijelo odjeljenje /grupa/ prelazi na onlajn nastavu u trajanju od 10 dana”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Upotreba zaštitnih maski preporučuje se svim učenicima sve vrijeme boravka u školi.

Izuzetno, kada učenik iz zdravstvenih razloga ne može da nosi masku zbog kontraindikacija, koje su potvrđene stručnim mišljenjem ljekara specijaliste odgovarajuće grane medicine, potrebno je organizovati rad tako da ovaj učenik boravi u školskom prostoru bez maske.

Pri tome je potrebno povećati fizičku distancu sa drugim učenicima i zaposlenima i pojačati primjenu svih mjera zaštite.

Ovaj izuzetak moguće je primijeniti na zahtjev roditelja i isključivo uz priloženo mišljenje ljkara specijaliste odgovarajuće grane medicine i to prema pravilu u školi za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Ostavite komentar: