“Oni polaze od sebe i zamišljaju šta bi radili”: Ministar tvrdi modernizacija vojske nije prijetnja nikome

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da modernizacijom vojske Srbija nikome nije prijetnja u regionu, kao što to pojedini političari iz regiona tvrde.

“Oni polaze od sebe i zamišljaju šta bi radili. Srbija nikad nije bila agresor, u cijeloj svojoj istoriji je, nažalost, bila prinuđena samo da se brani. Oni koji razmišaju o tome da možda izvrše neku stvar koja nije u interesu građana i bezbjednosti Srbije, znaju da je naša vojska garant da se to neće dogoditi”, rekao je Stefanović.

Komentarišući pismo bivšeg hrvatskog zvaničnika Stjepana Mesića američkom predsjedniku Džozefu Bajdenu o navodnoj srpskoj prijetnji i nekakvom presijecanju Republike Srpske u Brčkom, Stefanović je za TV “Pink” rekao da se nada da će svi u regionu imati istu politiku koju vodi Srbija, odnosno politiku regionalne stabilnosti i jačanja ekonomije.

On je ocijenio da različitim političarima, koji nemaju kapacitet da ramišljaju tako široko, pa i nekim državama, nije u interesu snažna srpska vojska i srpska država. Govoreći o vojnim kapacitetima Srbije, Stefanović je istakao da se u Novom Sadu razmatra izgradnja nove velike i moderne kasarne, kao i nove vojne bolnice.

Stefanović je ponovio da je za vraćanje služenja vojnog roka u Srbiji, ali da će na kraju svoju riječ reći Skupština Srbije i građani, a da smatra korisnim da Srbija ima i profesionalne vojnike, ali i regrutni sastav.

Ostavite komentar: