Oni davali, ona uzimala, policija reagovala! Profesorka i pet studenata uhapšeni zbog mita

Policija u Srbiji uhapsila je redovnog profesora Akademije strukovnih studija “Južna Srbija” u Leskovcu čiji su inicijali M.A. /49/ zbog primanja mita, kao i pet studenata osumnjičenih da su davali mito kako bi položili ispit na toj Akademiji.

Sumnja se da je M. A. od osumnjičenih studenata primila 30.000 dinara /255 evra/ tako što im je omogućila da polože ispit prepisivanjem, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Ona je studentima davala blanko radove, koji bi popunjavali prepisivanjem i te radove ocjenjivala, dok je njihove originalne uništavala.
Za polaganje ispita na ovaj način osumnjičeni studenti su profesorki davali novac od 5.000 /42,5 evra/ do 10.000 dinara /85 evra/, u zavisnosti od ocjene.
Sudija za prethodni postupak odredio je osumnjičenoj M.A. pritvor do 30 dana, dok je protiv pet studenata podnesena krivična prijava nadležnom tužilaštvu.
U akciji su učestvovali Odjeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu.

Ostavite komentar: