Ogroman priliv pacijenata, dramatično upozorenje sa Infektivne klinike – VIDEO

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije nalaze se 92 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Dr Ivana Milošević, zamjenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, kaže za RTS da su u posljednja 24 časa u bolnice širom Beograda primljena 144 bolesnika.

Ivana Milošević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, navela da je tokom posljednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, oko 100 u toku noći.

“Za posljednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljena su 144 bolesnika, u Infektivnu kliniku 12. To znači da kao da smo primili cijelu Infektivnu kliniku, cijele njene kapacitete u roku od 24 sata. Ogroman je priliv pacijenata”, izjavila je Miloševićeva.

Navodi da otkad je ovo počelo, zdravstveni radnici su prvi put ozbiljno zabrinuti.

“Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo. Zato apelujem na sve vaše gledaoce da se maske nose”, istakla je Miloševićeva.

Ističe da je na intenzvinoj njezi Infektivne klinike 15 bolesnika, na raspiratorima 11, šest na invazivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

“Svi bolesnici i oni koji su na invazivnoj i neinvazivnoj su potencijalno životno ugroženi. Ima puno mladog svijeta, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Pažnju moraju da obrate svi”, naglasila je Miloševićeva.

Kaže da je sada mnogo teže nego u martu i aprilu.

“Mnogo nam je teže, jer onda kada se prešlo na našu dobru volju i našu savjest, stvari su krenule drugim tokom. Brine nas ogroman priliv u bolnice širom Srbije. Sa ovakvim prilivom bolesnika plašim se da nećemo moći da zbrinemo sve bolesne ljude”, navela je Miloševićeva.

Navodi da moraju da se poštuju sve mjere jer, kako je naglasila, ako se ne poštuju mjere “nećemo moći da se izborimo sa ovom pošasti”.

 

Izvor:(RTS)

 

 

Ostavite komentar: