Oglasilo se Ministarstvo povodom ubistva u Novskoj: Jutros smo dobili informaciju o zabrani prilaska

Iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike su se o ubistvu oglasili saopštenjem u kojem navode da nisu znali za nasilje i zabranu prilaska žrtvi.

Jutros  je u Novskoj muškarac ubio suprugu, pa sebe. Nešto prije osam časova, 54-godišnjak je ušetao u butik u kojem se nalazila njegova 39-godišnja supruga. Bila je vlasnica butika i u njemu je radila. Suprug, s kojim duže vrijeme nije živjela, u objekat je ušetao s nožem i zadao joj više ubodnih rana od kojih je na mjestu preminula.

Jutros smo dobili informaciju o zabrani prilaska

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike oštro osuđuje stravičan zločin počinjen jutros u gradu Novska i ovim putem izražava saučešće porodici. Centar za socijalnu zaštitu nije postupao u porodici niti ima zabilježene prijave od strane policije ili od preminule žrtve, već je jutros dobio informaciju o izrečenoj policijskoj mjeri zabrane prilaska”, piše Ministarstvo.

Porodično nasilje je proteklih nekoliko godina u porastu, navode i dodaju da ulažu velike napore u osvještavanje društva o problemu porodičnog nasilja i osnaživanje žrtve da svaki oblik nasilja prijavi.

“Nasilje je teško iskorijeniti, ali trebamo dodatno intenzivirati saradnju između sistema kako bi se ovakvi tragični slučajevi u što većoj mjeri spriječili, žrtve zaštitile, a počinitelji kaznili”, piše u saopštenju Ministarstva.

Ostavite komentar: