Oglasila se kosovska policija: Srbin priveden zbog sumnje da je podsticao i raspirivao mržnju

Tokom današnjeg skupa na Gazimestanu jedan državljanin Srbije je priveden u policijsku stanicu zbog sumnje da je podsticao i raspirivao mržnju, saopštila je kosovska policija.
Kako se navodi, desetorici, u čijim kolima su pronađene majice sa natpisima “koji izazivaju mržnju”, zabranjen je ulazak na Kosovo.
Sve dalje radnje u slučaju privođenja Srbina na Gazimestanu, kako je navedeno na Fejsbuk nalogu Policije Kosova, sprovodiće se u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužiocem, prenosi Kosovo onlajn.
Kako je saopšteno, u okviru sprovođenja operativnog plana “Vidovdan 2022”, u jutarnjim časovima na prelazima Vrbnica i Kula, tokom policijske kontrole, službenici su u tri odvojena slučaja zaustavili 10 srpskih državljana.
“Prilikom kontrole u prtljagu njihovih vozila pronađene su sumnjive majice sa natpisima koji izazivaju mržnju. Kontaktirani su nadležni tužioci, po čijoj odluci je dotičnim osobama zabranjen ulazak na Kosovo, a majice sa različitim natpisima su oduzete”, navodi se u saopštenju policije.

Ostavite komentar: