“Odupri se – 97.000”: Nećemo stati do smjene vlasti i Đukanovića

20.04.2019. | 22:53

Predstavnici Pokreta “Odupri se – 97.000” poručili su sa večerašnjeg skupa u Podgorici da neće stati dok u Crnoj Gori ne budu smijenjeni aktuelna vlast i predsjednik Milo Đukanović.

Nekoliko hiljada građana okupilo se na platou ispred Skupštine, nakon čega su krenuli u protestnu šetnju bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do zgrade Radio-televizije Crne Gore.

Predstavnik Organizacionog odbora Džemal Perović rekao je da Đukanović opstaje zahvaljujući podjelama i strahu, te je pozvao građana da se oslobode straha i odupru.

Član pokreta “Odupri se” Vladan Šćepanović poručio je predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću da se “ne ruga” već da “iznese karte na sto”, prenosi RTRS.

– Nemojte mi pričati o vašoj ugroženoj bezbjednosti i apartmanu u Londonu i da ste uvijek bili uz narod. Nikad niste bili uz narod, nego uz one protiv kojih se mi borimo – istakao je Šćepanović.

Predstavnici Pokreta pozvali su građane da podrže protest majki, koji će biti održan u ponedjeljak, kao i sve aktivnosti Studentske inicijative.

Јedan od predstavnika pokreta Milan Grdinić rekao je da će karavan “Odupri se” obići sve gradove u Crnoj Gori.