Odsjekla šaku zbog osiguranja, sad joj prijeti zatvor

Djevojka (21) iz Ljubljane odsjekla je samoj sebi šaku iznad članka, a onda zatražila odštetu od više osiguravajućih kuća, pokušavši da gubitak šake prikaže kao nesreću dok je motornom testerom rezala drva za ogled. Na njenu žalost, policija je otkrila prevaru.

Za planiranje i izvođenje pokušaja prevare zajedno su sa njom osumnjičena i tri muškaraca stari 29, 58 i 63 godine, u čijoj se kući sve planiralo i dogodilo.

Policija je krajem prošle nedjelje uspjela da riješi slučaj i podnese prijave. Sve četiri osobe su privedene, dvojica će se braniti sa slobode, dok je za djevojku i mladića (29) produžen pritvor, objavila je ljubljanska policija.

KAZNA OD 8 GODINA ZATVORA

Za pokušaj prevare više osiguravajućih društava njima prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina, ako budu osuđeni.

Osumnjičeni su sve isplanirali krajem prošle godine i među sobom podijelili uloge i zadatke. Nakon toga oni su potpisali polise osiguranja za slučaj nesreće sa visokim predviđenim odštetama i rentom sa čak pet osiguravajućih kuća.

Početkom ove godine, nakon što su prve rate polisa već uplatili, Slovenka je namjerno odrezala sebi ruku, a sa namjerom da to prikaže kao nesreću koja joj se dogodila dok je sjekla drva za ogrev.

Njoj je prvu pomoć pružio 63-godišnjak, koji je pozvao hitnu pomoć, ali je odrezani dio ruke ostavio na mjestu “nesreće”.

Policija je kasnije odrezani dio tijela odnijela u bolnicu, gdje su joj ga ljekari uspjeli da prišiju i spasu je od trajnog invaliditeta.

Nekoliko dana nakon “nesreće”, osumnjičeni su od osiguravajućih društava zatražili odštetu, ali je policija u svemu prepoznala namjeru prevare i uspjela da riješi slučaj.

Da je prevara uspjela, djevojka bi od osiguranja dobila 383.000 evra odštete, a vjerojatno i više od 3.000 evra doživotne mjesečne rente za invaliditet, dok ukupna svota štete koju su osiguravajuća društva zbog lažne prijave osiguranja za nesreću mogla da pretrpe seže i do preko tri miliona evra.

 

Izvor:(Telegraf.rs)

 

Ostavite komentar: