Održan sastanak lidera većine u Crnoj Gori: Želja svih da se dođe do kompromisnog rješenja

U Skupštini Crne Gore večeras je završen sastanak lidera parlamentarne većine, a lider SNP-a Vladimir Joković rekao je da je konstatovano da svi žele da se nađe kompromisno riješenje za prevazilaženje političke i intitucionalne krize.

Joković je nakon sastanka kazao je da su dogovorili da sljedeće nedjelje na novom sastanku nađu održivo riješenje, prenosi CDM.

On je naveo da je bilo “radikalnih i manje radilalnih zahtjeva”, ali da je želja svih da se dođe do kompromisnog riješenja, kao i da je preovladalo mišljenje da je ovakvo stanje neodrživo.

“Imam osjećaj da je moguće postići dogovor kako bi ova parlamentarna većina mogla da funkcioniše. Bilo je prijedloga i da se razgovara sa premijerom. Konačan dogovor će biti na sastanku sljedeće nedelje”, rekao je Joković novinarima.

Sastanku su prisustvovali Andrija Mandić (Nova), Milan Knežević (DNP), Nebojša Medojević (PzP), Miodrag Lekić (Demos), Boris Bogdanović (Demokrate), Vladimir Joković (SNP), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Maksim Vučinić (Radnička partija), Miloš Konatar (URA), Srđan Pavićević (Civis), Danilo Jokić i Dušan Slijepčević (Ujedinjena Crna Gora).

Sastanak su organizovali lideri Demosa i SNP-a, Miodrag Lekić i Vladimir Joković, prenijeli su podgorički mediji.

Premijer Zdravko Krivokapić nije bio pozvan na sastanak.

 

 

Ostavite komentar: