Odlazi iza rešetaka: Vozilom polomio noge dečku njegove bivše cure

04.01.2024. | 17:22

Mladić (27)  iz okoline Bjelovara ovih dana je na Opštinskom sudu osuđen na 2 godine i tri mjeseca zatvora zbog nanošenja teških povreda i prijetnje, prenosi “Bjelovar.live”.

On je ispred trgovine u Velikoj Pisanici pokušao pregaziti novog dečka svoje bivše djevojke i slomio mu obje noge.

Nakon što je ‘završio’ s muškarcem, stoji u presudi, dalje je pokušao pregaziti i bivšu djevojku tako što je autom naglo startao i krenuo prema njoj.

Nekoliko mjeseci nakon scene ispred trgovine, ponovo je sa nepoznatog broja nazvao svoju bivšu djevojku koja je poziv stavila na razglas kao bi razgovor čuo i njen dečko, dodaje pomenuti portal.

Poručio im je:

“Opet ću te zgaziti kako sam te zgazio, i tebe i nju, doći ću i tamo ću vas strgati”, što je kod žrtava izazvalo opravdani strah za život i sigurnost.

Muškarac se tokom ispitivanja branio šutnjom i samo kazao da mu je ”žao za sve što je počinio i da se ubuduće tako nešto s njegove strane neće ponoviti”.

Što se tiče kazne, njemu je zapravo izrečena djelimično uslovljena osuda. Pojednostavljeno, moraće odslužiti 13 mjeseci zatvora, dok se uslovljeni dio jedinstvene kazne zatvora u trajanju od 1 godine i 2 mjeseca neće se izvršiti ako u roku provjeravanja od 3 godine po pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.