Ocu zario nož u srce! Mladić priznao zločin, djed ispričao šta je prethodilo krvoproliću

“Ubio sam oca, zario sam mu nož u srce”, rekao je hladnokrvno na saslušanju M. M. (17) iz Paraćina koji je uhapšen zbog sumnje da je nožem ubio oca Bobana M. (42) naočigled svoje majke, nakon čega mu je tužilac odredio pritvor do 30 dana.

Porodična tragedija dogodila se u utorak uveče u porodičnom stanu u Nemanjinoj ulici u Paraćinu, kada je Boban došao da posjeti sina.

“Riječ je o kulminaciji višegodišnje porodične netrpeljivosti. Boban je napustio porodicu i osnovao vanbračnu zajednicu sa drugom ženom, gdje je i živio, ali je održavao kontakt sa sinom, koji je ostao da živi kod majke. Njihovi odnosi su se mijenjali i pošto su obojica bili žustri, uvijek su bili na ivici sukoba, što je u utorak naveče i kulminiralo zločinom”, kaže izvor Kurira blizak istrazi i dodaje: “Tinejdžer je očito imao namjeru da ga ubije, zadao je ocu više uboda nožem u grudi i stomak, ali je fatalan bio onaj kada mu je oštricu zario u srce.”

“Boban je bio jak i uprkos smrtonosnom ubodu davao je znake života kada je Hitna pomoć stigla. Brzo je prebačen u bolnicu, ali su svi napori ljekara da ga spase bili uzaludni jer je u međuvremenu iskrvario i umro. Bio je to fatalan ubod u srce. Drama se inače odigrala pred majkom M. M. i bivšom Bobanovom ženom, koja je pozvala Hitnu pomoć i policiju”, kaže izvor, piše Kurir.

Sava M, djed uhapšenog mladića, kaže da su se Boban i sin povremeno svađali, ali da ništa nije ukazivalo na tragediju.

“Jedno vrijeme su se lijepo slagali i živjeli. Povremeno je bilo i sukoba i svađa. U trenutku ubistva nisam bio u stanu, ali me je pozvala kćerka da mi kaže šta se desilo. Ispričala mi je da je Boban preksinoć došao u stan da vidi sina. Nerado su počeli razgovor i kada je Boban počeo nešto da prigovara sinu, došlo je do svađe koja se pretvorila u tuču. Obojica su bili snažni, ali je sin ipak mlađi i slabiji, pa kada je vjerovatno video da će dobiti batine, uzeo je kuhinjski nož. Ciljao mu je u pravo srce. Jao, ubio sam oca, šta uradih, zapomagao je moj unuk, dok je udarao glavom o pod kraj Bobana, koji je ležao krvav i jedva živ. “Bobane, Bobane”, vrištala je moja kćerka, dozivajući bivšeg supruga, pokušavajući da ga osvjesti! Pokušavao sam da smirim unuka koji je počinjao sve više da ludi, plašio sam se da ne naudi sebi. Držao sam ga, a on se udarao u glavu, htio da lomi sve okolo. U tom komešanju jedva smo dočekali da dođe Hitna. Plašio sam se da sebe ne povredi, jer je nedavno popio šaku tableta”, ispričao je djeda Sava za Novosti.

Po dedinim riječima, M. je jedinac, u februaru naredne godine puni 18. Boban je porodicu napustio kad je dječak imao sedam godina, ali je u poslednje vreme dolazio u njihov iznajmljeni stan. Hteo ja da uspostavi kontakt, ali uglavnom bi se posvađali. Da nesreća bude veća, djeda tvrdi da je već godinu dana mladić psihički bolestan i pije lijekove. Tvrdi i da ga je majka nedavno vodila u Beograd, sa ovjerenim uputima za liječenje u različitim ustanovama, ali ga nigdje nisu primili.

“Bio je nervozan, kad uđe u tu neku fazu ne spava po tri dana, ne jede. Samo sluša preglasnu muziku. Prestao je da ide u školu, izgubio dječiji dodatak. Sam je pričao da noću razmišlja da se ubije ili da naudi nekom. Nedavno je popio mnogo tableta “lorazepama” i “bensedina”. Nismo mogli da ga probudimo i odmah smo zvali Hitnu, pa su ga u bolnici spasli”, ispričao  je djeda Sava.

Komšije nerado govore o ovoj porodici.

“Malo poznajemo te stanare iz prizemlja jer su se tu neki stalno doseljavali i odseljavali. Čuli smo da se dogodilo ubistvo”, kažu komšije.

Inače, pokojni Boban M. je, prema priči poznanika, bio problematičan.

“U više navrata imao je sukobe sa zakonom i osuđivan je zbog raznih krivičnih djela. Imao je i nekoliko brakova, a u nekima je pritvaran zbog nasilja u porodici. Volio je oružje i na društvenim mrežama isticao je fotografije na kojima nosi oružje”, rekli su poznavaoci prilika u porodici.

M. M. je na prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Jagodini odlukom sudije za maloljetnike određen pritvor do mjesec dana zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistva.

“Dali smo nalog za obdukciju i vjerovatno će biti obavljeno i psihijatrijsko vještačenje mladića”, potvrdio je za Kurir Nenad Necić, viši javni tužilac.

Ostavite komentar: