Obnovljen krst i najveća trobojka u Crnoj Gori: Berane dočekuje patrijarha Porfirija FOTO

U ranim jutarnjim časovima kod Bogavskog brda u Beranama skupila se, kako oni kažu, braća u hristu da obnove mural trobojke i samim tim odaju počast Patrijarhu Srpskom Porfiriju.

Takođe, postavljen je krst u čast dolaska patrijarha Porfirija, a sugrađane će podsjećati na njegovu prvu posjetu Beranama.
Na tom mjestu je postojao krst koji je vjerujući narod Berana sastavio za vrijeme litija koje su organizovane u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.
“Beranci su u časnom hodu do našeg manastira uvijek sa ponosom prolazili pored krsta i gledali ga kao putokaz ka nečem velikom i dobrom. Јutros je na Bogavskom brdu obnovljena trobojka i osvanuo je krst dužine 15 metara, u čast prve posjete Patrijarha srpskog gospodina Porfirija”, piše na sajtu Budim info.
Patrijarh srpski Porfirije doputovaće danas u Berane, kako bi u nedjelju prisustvovao ustoličenju novoizabranog episkopa bidimljansko-nikšićkog Metodija u manastiru Đurđevi stupovi, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Svečani doček Porfirija, kako je navedeno, biće u manastiru Đurđevi stupovi danas u 18 časova.
Ustoličenje episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija održaće se sutra u manastiru Stupovima, a Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodiće Porfirije, piše u saopštenju.

Ostavite komentar: