Obećana pomoć: Posjeta dječaku i mladiću koji su ranjeni na Badnji dan na Kosmetu

Zamjenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i pomoćnik direktora Milena Parlić posjetile su danas u Štrpcu Stefana (11) i Miloša (21) Stojanovića koje je na Badnji dan ranio pripadnik kosovskih bezbjednosnih snaga u selu Gotovuša, te obećale pomoć njihovim porodicama.

Nikolićeva i Parlićeva su, zajedno sa predsjednikom opštine Štrpce Daliborom Jevtićem, razgovarale sa Stefanovom i Miloševom porodicom.

Porodica Stefana Stojanovića izrazila je potrebu da im Kancelarija pomogne u obezbjeđivanju građevinskog materijala za adaptaciju fasade na kući i stolariju.

Sa šestočlanom porodicom Miloša Stojanovića razgovarano je o ekonomskoj pomoći, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Nikolićeva je rekla da su predstavnici Kancelarije saslušali potrebe porodica Stefana i Miloša Stojanovića i obećala da će im pomoći.

“Želim da izrazim i veliko poštovanje za naše heroje, za njihovu hrabrost i snagu da prođu to kroz šta su prošli. Kancelarija će naći način da pomogne i njima i našim Štrpčanima. Ovo je poruka i potvrda da samo zajedničkim snagama možemo da rješavamo sve”, poručila je Nikolićeva.

Nikolićeva i Parlićeva posjetile su i porodice Sibinović i Stojanović kojima je izgorjela kuća zbog kvara na elektroinstalacijama.

Njima je već stigla pomoć za sanaciju krova, a najavljeno je da će uskoro dobiti i ostatak onoga što im je neophodno da obnove svoje domove.

Ostavite komentar: